Ssl Güvenli̇k Serti̇fi̇kası / Http Ve Https Arasındaki̇ Fark Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
1 Nisan 2022, Cuma
SSL Güvenlik Sertifikası / http ve https arasındaki fark nedir?
SSL Güvenlik Sertifikası / http ve https arasındaki fark nedir?

Tüm dünyadaki web siteleri ağırlıklı olarak http olarak yayın hayatlarına başlasalarda, Google 2018 yılından itibaren tüm web sitelerini HTTPS yani SSL Güvenlik Sertifikası kullanmaları konusunda gerekli uyarılarda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda gerek Google sonuçlarında gerekse SEO tarafında https'e geçmeyen web sitesi sahiplerini cezalandırmaya başladı. Google tarafında son güncellemeler ile iki farklı önemli gelişme yaşandı ve artık bu son işlem web sitesi sahiplerini ssl sertifika almaya zorunda bıraktı diyebiliriz.

1- Google sonuçlarında "Bu web sitesi güvenli değil" ibaresi koyarak web sitelerinin ziyaretçi trafiklerini azaltığı hatta rakiplerine avantaj sağladığını söyleyebiliriz.

2- Google Chrome kullanıcıları web sitelerini açtıklarında link bölümlerinde web sitelerinin yanına "Güvenli değil" ibareleri yazarak ssl'in önemini tekrarlattı.  

http ve https arasındaki fark nedir?

İki protokol arasındaki en büyük fark SSL Güvenlik sertifikasıdır. Aralarında HTTPS, temelde ek güvenliğe sahip bir HTTP protokolüdür. Sertifika aktif edildiğinde HTTPS olarak ek güvenlik, özellikle kullanıcılarından kredi kartı bilgileri ve şifreler gibi hassas veriler alan web siteleri için son derece önemli olabilir.

Sizlerde SSL sertifikası almak ve web sitenize entegre etmek için sipariş verebilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın